ROBOTEX'TE ÇİFTE ZAFER BİZİM

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Robotex'te İki Kategoride de Zafere Ulaştı!

Safranbolu'da düzenlenen Robotex International 24 Robot Turnuvası Batı Karadeniz Bölge Şampiyonası'nda Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, robotikte adından söz ettirmeye devam ediyor. İki kategoride de dereceye giren Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, Ulusal Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.

Nordic Firefighter Kategorisi'nde Bölge 3.sü:

Okulun kız öğrencilerinden oluşan takımı, Nordic Firefighter ( Kızların İtfaiyeciliği) kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Bölge 3.sü oldu. Bu kategoride, robotlar bir itfaiye ekibi gibi görev yapıyor ve alanda bulunan hedefleri tespit ederek söndürme görevini yerine getiriyorlar. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nun kız takımı, bu zorlu görevde maharetlerini göstererek önemli bir başarı elde etti.

Ortaokul Seviyesi Water Rally'de Bölge 2.si:

Okulun diğer takımı ise ortaokul seviyesi Water Rally kategorisinde rakipleriyle kıyasıya bir mücadele verdi. Bu kategoride, robotlar su üzerinde bir platformda görev yapıyor ve çeşitli engelleri aşarak puan toplamaya çalışıyor. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nun erkek takımı, bu mücadeleden zaferle çıkarak Bölge 2.si oldu.

Ulusal Finaller ve Dünya Finalleri Heyecanı:

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nun robotik takımları, 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Ulusal Türkiye Finalleri'nde de boy gösterecek. Bu turnuvada da başarı elde edeceklerine inandığımız öğrencileri tebrik eder, Ulusal Türkiye Finallerinde de başarılar dileriz.

Ulusal Finallerde dereceye giren öğrenciler, Estonya'da düzenlenecek olan Dünya Finallerinde ülkemizi temsil etmeye hak kazanacaklar. Okulun robotik takımlarına ve onları bu başarıya taşıyan öğretmenlerine tebriklerimizi sunuyoruz.

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024

Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 11:34 - Görüntülenme: 37

Etiketler :