“GENÇLERLE GÖNÜL GÖNÜLE”

“Gençlerle Gönül Gönüle” ismiyle başlayan projemiz kapsamında 15 günde bir gönülden gönüle, eskilerin tabiriyle alaylı eğitim ve sohbet yaptığımız okul dışı buluşmalarımız devam ediyor.

Okulumuz öğrencilerinde kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı oluşturma, okumayı, düşünmeyi ve yazmayı bir zevk haline getirip geliştirmelerine yardımcı olma, okulumuzun ve ilçemizin kültür ve medeniyet seviyesini yükseltme,  öğrencilerimizin ders başarılarını katkı sağlama vb. hedeflerle başlatılan projemiz 1 Ocak 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

May

"Namaz ve Hayat" üst başlığıyla başlattığımız namaz seferberliğinde 2 projeyi hayata geçirdik.

Bunlardan biri olan "Babamla Camideyiz" isimli projemiz kapsamında okulumuzun komşu camisi olan çamlıca camisinde her perşembe akşam namazında öğrencilerimiz babalarıyla birlikte camiye geliyor.

May

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı itibariyle açılan okulumuz olarak projelerimize bir yenisini daha ekledik. Yarın Sizdeyiz isimli projemiz kapsamında şube rehber öğretmenlerimiz, okul rehber öğretmenimiz, okul müdürümüz ve müdür yardımız ile birlikte veli ziyaret grupları oluşturduk.

Okulumuzda başlatılan temiz sınıf projesi kapsamında çocuklarımıza önce kişisel temizlik alışkanlıklarını en kalıcı şekilde kazandırmak ve‘Okulumuz evimizdir’ düşüncesini kabullenmiş ve ona göre okula aidiyet duyguları gelişmiş bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Arabulucu Arkadaşım Projesi’nin temel amacı; okulda çeşitli çatışma problemleri yaşayan öğrencilerin çatışmalarını sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan; daha önceden eğitim almış Arabulucu Arkadaşım aracılığı ile çözmelerini sağlamaktır. Barışçıl bir okul kültürünün gelişmesini sağlayan bu program ile öğrencilerin kendi aralarında yaşadıkları birtakım çatışmaların çözümü için yönetici ve öğretmenlerin müdahalesi olmadan kendi akranları aracılığıyla çözmeleri sağlanmaktadır.