T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİNOP / BOYABAT - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

OKUYANA BİSİKLET, YAZANA ÜCRET VERİYORUZ

          Okulumuz öğrencilerinde kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı oluşturma, okumayı, düşünmeyi ve yazmayı bir zevk haline getirip geliştirmelerine yardımcı olma, okulumuzun ve ilçemizin kültür ve medeniyet seviyesini yükseltme,  öğrencilerimizin ders başarılarını katkı sağlama vb. hedeflerle başlatılan projemiz 1 Ocak 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizden beş aylık süreçte en fazla kitap okuyan öğrencimize bisiklet hediye edeceğiz. Okul koridorumuzda sergilenen bisikletimiz, en fazla kitap okuyup özetleriyle, ailesinin şahitliği ve derslerindeki başarısıyla kanıtlayan öğrencimize hediye edilecek.

         Yine bu kapsamda okuduklarını anlayıp yorumlayan, düşünen ve düşündüklerini ifade eden nesiller yetiştirebilmek hedefiyle okul içi ya da ülke geneli şiir, kompozisyon, hikaye, öykü, senaryo vb. edebi dallarda eser yazıp dereceye giren her öğrencimize telif ücreti mantığıyla bir harçlık verilecektir.

          Okul Müdürümüz Halil GÜNDOĞDU: “İlk emri “oku” olan bir dinin mensupları ve “beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” buyuran bir peygamberin ümmeti olarak okuyan, düşünen, yazan, yeni düşünce üreten nesiller toplum olarak okuma seviyesinin yükseltilmesiyle yetişecektir. Bu bağlamda teşvik mahiyetinde elimizden geldiği kadarıyla yeni ve etkili çalışmalar yapmamıza vesile oldukları için Okul Aile Birliğimize ve Sn. Alattin YAYLAOĞLU Hocamıza teşekkür ediyorum. Sponsor bulabildiğimiz ölçüde İnşallah önümüzdeki yıl iki bisiklet vermeyi düşünüyoruz.” dedi.

         Kütüphanecilik Kulübü Öğretmeni Semra ASLAN ise öğrencilerde şimdiden okuma noktasında belirgin bir artış olduğunu belirtti.

          Dürüstlük konusunda okul çapında yapılan hikaye yarışmasında birinci olarak İlk harçlığını(telif ücretini) alan 6-B sınıfı öğrencisi Nazmiye ŞAHLAN Hem yazmanın zevkini hem de harçlık almanın mutluluğunu yaşadığını ve ileriki yarışmalara da katılmayı düşündüğünü belirtti.

   

02-02-201802-02-201802-02-201802-02-201813-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2018 - Güncelleme: 21.06.2023 15:11 - Görüntülenme: 285
  Beğen | 1  kişi beğendi